Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €30
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €30
Achteraf betalen

2 februari 2018

Hoe hou ik mijn baard schoon? 4 tips voor een goede hygiëne

De laatste tijd zijn in diverse populaire artikelen op social media vraagtekens gezet bij de hygiëne van een baard. Laten we je meteen gerust stellen: deze zijn gebaseerd op misleidende informatie, want verreweg de meeste baarden bevatten alleen normale bacteriën die op de menselijke huid voorkomen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je jouw baard niet net als de rest van je lijf goed hoeft te verzorgen. Dat doe je het beste door het opvolgen van de volgende 4 tips:

Was je baard regelmatig

Dat je dagelijks onder de douche staat, wil niet zeggen dat je baard ook automatisch schoon wordt. Baardharen verschillen in essentie weinig van de haren op je hoofd en dat betekent dat je ze simpelweg regelmatig moet wassen. Niet alleen door ze af te spoelen met water, maar ook door goed in te zepen met shampoo.

Om je baard zijn natuurlijke glans te laten behouden, is het belangrijk om te kiezen voor een shampoo van goede kwaliteit. Ben je inmiddels de trotse bezitter van een flink lange baard? Dan kan het geen kwaad om ook een voedend likje conditioner te gebruiken. Dat pronkstuk aan je kin moet immers nog een lange tijd mee!

Kam je baard regelmatig

Het kammen van je baard hoort vast onderdeel te zijn in je dagelijkse baardverzorging. Hoewel jij waarschijnlijk vooral geneigd bent te kammen om je baardharen in model te brengen, dient het ook een andere functie: het houdt jouw baard meteen mooi schoon. Eventuele vuiligheden kam je weg, waardoor je weer fris de hele dag vooruit kunt.

Als je een baardkam gebruikt, is aan te raden om niet te kiezen voor het eerste het beste model. Een houten kam voorkomt dat je baardharen statisch worden tijdens het kammen, wat je met name merkt naarmate je baardlengte toeneemt. Kies daarnaast liefst voor een variant met brede tanden, die de follikels stimuleert en de baardharen niet beschadigt.

Gebruik regelmatig baardolie

Baardolie is waarschijnlijk een van de beste producten die je kunt gebruiken om je baardverzorging naar een hoger niveau te tillen. Het voorkomt een droge huid, verkleint de kans op roos en dode punten en verbetert je algehele baardhygiëne. Daarnaast brengt het je baard op stijlvolle wijze in model en zorgt het daarnaast voor een lekker geurtje.

Vergeet je huidverzorging niet

Hoewel je bij baardhygiëne in eerste instantie denkt aan het verzorgen van je baard, spelen ook andere aspecten een rol. Zo is het belangrijk om ook je gezichtshuid goed te verzorgen, zodat dode huidcellen en schilfers niet onverhoopt in je baardharen belanden. Gebruik daarom regelmatig een goede face wash en indien nodig een aanvullend huidverzorgingsproduct.