Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

25 november 2022

Hoe gebruik je als man eau de cologne?

De populariteit van eau de cologne onder mannen stijgt snel. Met name bij mannen tussen de 25 en 40 jaar krijgt eau de cologne steeds vaker de voorkeur boven herengeuren zoals eau de toilette en eau de parfum. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een eau de cologne, hoe breng je het aan en waar kun je het nog meer voor gebruiken?

De voordelen van eau de cologne voor mannen

Eau de cologne heeft een relatief lage geurconcentratie in vergelijking met eau de toilette en zeker eau de parfum. Hierdoor ruikt de geur vaak wat minder zwaar, terwijl het karakter ervan toch goed naar voren komt. Bovendien is het niet zo dat een eau de cologne razendsnel vervliegt. Over het algemeen blijft de geur minimaal enkele uren hangen, wat voldoet voor de meeste situaties.

Door de lagere concentratie aan geurstoffen is een eau de cologne goedkoper te produceren dan bijvoorbeeld een parfum. Zo betaal je voor een herenparfum al snel € 70, terwijl je een goede eau de cologne al vanaf ongeveer € 20 kunt krijgen. Dit maakt eau de cologne bij uitstek geschikt om dagelijks te gebruiken en je dure parfum te bewaren voor speciale gelegenheden.

Hoe moet je eau de cologne aanbrengen?

Het aanbrengen van een eau de cologne werkt net iets anders dan bij een eau de parfum. Door de lagere geurconcentratie wil je doorgaans minimaal twee sprays gebruiken voor elk pulse point. Pulse points zijn de plekken op je lichaam waar je een hartslag voelt, zoals je nek, polsen en achter je oren. In theorie kun je ook aan de binnenkant van je elleboog wat eau de cologne aanbrengen.

Belangrijk is om een eau de cologne na het aanbrengen te laten opdrogen en dus niet tussen je polsen te wrijven. Door de natuurlijke warmte van je pulse points zal de geur snel drogen. Daarnaast kun je eventueel ook een beetje op je kleding sprayen. Het beste moment van aanbrengen is direct na het douchen, omdat de poriën in de huid dan nog openstaan en de geur zo veel beter opnemen.

Hieronder onze top 3 van eau de colognes die waanzinnig populair zijn onder mannen en niet te snel vervliegen:

  • Proraso Eau de Cologne Wood & Spice. Iconische Wood & Spice geur van Proraso die wereldwijd geliefd is. Dermatologisch getest en vrij van kunstmatige kleurstoffen en parabenen.
  • Truefitt & Hill Grafton Cologne. Verfijnde eau de cologne van topkwaliteit met klassieke, houtachtige en mannelijke geur. Geleverd in prachtige en traditioneel geëtste fles.
  • Reuzel Solid Cologne Wood & Spice. Deze stevige eau de cologne breng je niet aan met een spray, maar met je vingertoppen op de huid. Het handzame formaat is ideaal voor onderweg.

Waar kun je eau de cologne nog meer voor gebruiken?

Eau de cologne bestaat al eeuwenlang en is in de loop der tijd voor vele doeleinden ingezet. Zo zijn er steeds meer mensen die eau de cologne gebruiken om zelfgemaakte natuurlijke huishoudproducten van een lekker geurtje te voorzien. Wil jij dat ook proberen? Dan is het van belang dat je een eau de cologne met natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten kiest – zoals je die vindt bij Mannenzaak!

Ook kun je eau de cologne gebruiken om vervelende luchtjes uit je huis krijgen, de bladeren van je kamerplanten gezond te laten glanzen, je was geweldig te laten ruiken en nog veel meer. De beste toepassing is wat ons betreft echter nog altijd verreweg het gebruik als herengeur. Onze selectie van eau de colognes met een natuurlijke formule en de allerbeste herengeuren vind je hier.