Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

28 februari 2023

Help, ik heb kraaienpootjes! Wat nu?

Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden. Althans, dat is wat vaak wordt beweerd. Uit onderzoek van het Erasmus MC blijkt echter dat mannen juist eerder en meer rimpels krijgen dan vrouwen, zoals kraaienpootjes rondom de ogen. Heb jij ook last van (beginnende) kraaienpootjes? Lees onze tips om kraaienpootjes en rimpels als man te verminderen of tijdig te voorkomen.

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn dynamische rimpels rond de ogen die zich tussen je 30e en 40e beginnen te vormen. Dit soort rimpels zijn vaak het gevolg van herhalende bewegingen die je maakt met je gezicht, zoals fronsen, lachen of trekken aan een sigaret. Meestal begint het met enkele fijne lijntjes, die zich in de loop der tijd doorontwikkelen tot diepere rimpels.

Kraaienpootjes zijn rimpels die in het bijzonder ontstaan door te lachen. Hierbij trekken de ogen samen, waardoor de huid plooit en fijne rimpels verschijnen. Gedurende de jaren blijven deze rimpels steeds langer en beter zichtbaar; zelfs als je gezicht ontspannen is en je niet lacht. Ook omgevingsinvloeden zoals roken en UV-straling vergroten de kans op het ontstaan van kraaienpootjes.

Hoe kun je als man kraaienpootjes verminderen?

Als man zijn er verschillende dingen die je kunt doen tegen kraaienpootjes. Bekende cosmetische ingrepen zijn bijvoorbeeld laseren, botox en fillers. Laseren laat kraaienpootjes verdwijnen door de bovenste laag van de opperhuid te verdampen. Botox laat gezichtsspieren zich ontspannen, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Fillers vullen rimpels en lijntjes simpelweg op.

Alle bovengenoemde opties hebben echter nadelen. Zo kan laseren leiden tot kleurverschillen tussen behandelde en onbehandelde huid en geven botox of fillers soms een onnatuurlijke uitstraling door de vorm en mimiek van je gezicht te veranderen. Veel mannen geven dan ook de voorkeur aan natuurlijke alternatieven om kraaienpootjes en andere rimpels te verminderen.

Naast een gezonde levensstijl (eet gezond, drink genoeg water en rook niet) is anti rimpel crème voor de meeste mannen de beste remedie tegen kraaienpootjes. Dit soort crème staat ook wel bekend als anti aging creme en bevat zorgvuldig geselecteerde voedingsstoffen die de huid rond de ogen optimaal hydrateren, voeden en verzorgen.

Wat is de beste anti rimpel crème tegen kraaienpootjes?

Welke oogcrème kun je nu het beste kopen als je last hebt van kraaienpootjes? Hieronder onze top 3 van anti rimpel crème voor mannen met kraaienpootjes en andere fijne lijntjes in het gezicht:

1). Brickell Men's Products Revitalizing Anti-Aging Cream. Deze effectieve en natuurlijke anti aging crème vermindert fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen vrijwel onmiddellijk. Dit krachtige resultaat is te danken aan een exclusieve mix van werkzame ingrediënten, waaronder DMAE (dimethylethanolamine), MSM (methylsulfonylmethane) en hyaluronzuur.

2). Lumin Skin Dark Circle Defense. Een voedende oogcrème voor mannen die niet alleen kraaienpootjes, maar ook donkere kringen onder de ogen bestrijdt. Deze nachtcrème bevat onder meer niacinamide, citroenextract en cafeïne om vermoeide en gezwollen ogen te verzachten en kraaienpootjes gladder te maken. De volgende ochtend word je als herboren wakker.

3). Brickell Men's Products Restoring Eye Serum Treatment. Wederom een product van topmerk Brickell Men’s Products, maar dit keer een hooggeconcentreerd serum in plaats van een crème. Van dit wetenschappelijk samengestelde serum met eiwitpeptiden en vitamine C heb je slechts een minieme hoeveelheid nodig om kraaienpootjes en andere fijne lijntjes rond de ogen drastisch te verminderen.