Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

28 april 2023

Help! Ik heb dik haar, wat nu?

Veel andere mannen zouden wensen dat ze jouw dikke haar hadden. Maar jij weet dat dit niet altijd een pretje is. Dik haar laat zich lastig onder controle houden, werkt niet met alle stylingsproducten en geeft het begrip bad hair day een nieuwe dimensie na een kwartiertje tegen de wind in fietsen. Hieronder onze beste tips om jouw dikke haar als man te temmen!

1). Ga naar de juiste kapper

De juiste kapper weet precies wat nodig is om jouw dikke haar onder controle te krijgen. Zo kan hij voorstellen om het uit te dunnen, waardoor het lichter wordt en niet zo zwaar en dik meer aanvoelt. Ook kun je hem vragen om je kapsel in laagjes te knippen, zodat de dikheid beter wordt verdeeld en je haar makkelijker is te stylen.

Daarnaast zijn er enkele simpele trucjes om dik haar nog beter handelbaar te maken. Kies bijvoorbeeld voor een kapsel met een middenscheiding in plaats van een zijscheiding om het gewicht van je haar beter te verdelen. Ga hoe dan ook altijd op tijd naar de kapper, want dik haar is gevoeliger voor gespleten punten!

2). Houd rekening met je dikke haar

Dik haar verzorgen is geen raketwetenschap, maar met bepaalde dingen moet je wel rekening houden. Zo is het verstandig om niet met nat haar naar buiten te gaan, want voordat je het weet arriveer je op je bestemming met een vogelnest op je hoofd. Droog je haar na het douchen of zwemmen dus altijd (met de föhn) voordat je op pad gaat.

Vóór het douchen wil je het eerst borstelen om klitten te voorkomen. Heb jij extreem dik of lang haar dat heel snel klit? Breng dan onder de douche een goede conditioner aan in je haar en borstel het voorzichtig uit. Tip: borstel je haar nooit na het douchen, maar gebruik dan altijd een kam.

3). Gebruik de juiste verzorgingsproducten

Wil jij je dikke haar direct meer handelbaar maken? Breng dan ’s ochtends een goede haarolie aan in je (handdoek)droge haar voordat je andere verzorgings- of stylingsproducten gebruikt. De olie maakt je haar gladder en fijner zonder het vettig of zwaar te maken, waardoor de haren makkelijker in elkaar vallen.

Een ander trucje om je dikke haar extra te verzorgen is door baardolie te gebruiken als haarmasker. Proraso Baardolie Wood & Spice is een voorbeeld van een olie die naast je baard ook je hoofdhaar optimaal zal voeden, hydrateren en beschermen. De heerlijke geur maakt dit product bovendien zeker geen straf om te gebruiken!

4). Gebruik de juiste stylingsproducten

Uit ervaring weet jij dat dik haar zich soms lastiger laat stylen. Een volumepoeder en sea salt spray maken je haar alleen maar dikker en aan producten als paste en clay hoef je meestal ook niet te beginnen.

Speciaal voor mannen met dik haar zoals jij zijn er gelukkig haarcrème en pomade. Deze lichtgewicht producten doen precies genoeg om jouw dikke haar te temmen. Tip: kies wel een pomade op waterbasis, want eentje op oliebasis zal van je haar een vette massa maken.

Dit zijn 2 stylingsproducten die veel mannen met dik haar succesvol gebruiken:

Layrite Natural Matte Cream. Deze lichtgewicht cream op waterbasis geeft textuur en flexibiliteit aan stug, dik haar en is geschikt voor vele haarstijlen.

Uppercut Deluxe Pomade. Deze makkelijk uitwasbare pomade op waterbasis laat zich eenvoudig verdelen door stug haar en houdt je dikke haar de hele dag in model.