Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

15 maart 2021

Een perfecte huidverzorgingsroutine voor heren

Huidverzorging is voor de moderne man een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorgingsroutine. Toch komen de meeste mannen ’s ochtends niet verder dan het opsmeren van een crème of face wash. Dat helpt, maar is niet voldoende. Wil je als man een jonge, stralende en gezond huid? Doorloop dan op zijn minst de volgende 4 korte stappen in je dagelijkse ochtendritueel:

Exfoliëren

Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen, talg en viezigheid van de bovenste huidlaag. De meest voorkomende methode is mechanische exfoliatie. Hierbij worden de huidcellen van de huid geschuurd door een product met een korrelachtige structuur, dat ook wel bekendstaat als een scrub. Kies altijd voor een scrub speciaal voor de gezichtshuid, anders is de korrel te groot en agressief.

Een product dat wij van harte kunnen aanbevelen voor mechanische exfoliatie is Bluebeards Revenge Face Scrub. Deze romige scrub verwijdert vuil tot diep in de poriën van de huid en is speciaal samengesteld om jou een ontspannende gezichtsbehandeling te geven. Exfolieer je huid 2 tot 3 keer per week en masseer de scrub dan telkens ongeveer 30 seconden lang goed in.

Reinigen

Reinigen is zonder twijfel de belangrijkste stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Gedurende de dag komt je gezichtshuid in aanraking met vuiligheid, bacteriën en onzuiverheden uit de omgeving. Ook bouwt talg zich op de huid in een gestaag tempo op. Was je gezicht daarom elke ochtend met een goede gezichtsreiniger om verstopte poriën en huidirritaties te voorkomen.

De Baxter of California Daily Face Wash is een van onze favoriete gezichtsreinigers. De milde face wash verwijdert vuil en overtollige talg zonder de vochtbalans in je huid te verstoren. Botanische extracten van aloë vera en ginseng kalmeren en revitaliseren, zodat je gezicht de hele dag schoon en fris aanvoelt. Reinig je huid elke dag en masseer de face wash gedurende 30 seconden goed in.

Serum aanbrengen

Een gezonde huid is niet alleen schoon, maar ook goed gevoed. Met een serum kun je de gezichtshuid voeden met hoogwaardige ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitaminen en antioxidanten. Dit beschermt tegen huidveroudering, verhoogt de aanmaak van collageen en vermindert fijne lijntjes en rimpels.

Doers of London Hydration Serum is een lichtgewicht formule die snel intrekt om de huid te voeden en merkbaar voller en elastischer te maken. Drie verschillende cellulaire groottes van plantaardig hyaluronzuur dringen de huid op verschillende diepten binnen en hebben zo een maximaal effect. Breng dagelijks in 10 seconden 1 tot 3 druppels serum aan op een gereinigde gezichtshuid.

Hydrateren

De laatste stap in het ideale verzorgingsritueel van de man is het hydrateren van de gezichtshuid. Hydratatie met een goede gezichtscrème herstelt de vochtbalans in de huid, maakt deze steviger en zorgt voor een beschermend laagje tegen vuiligheid en bacteriën. Hoe droger je huid is, hoe meer gezichtscrème je nodig hebt om de huid voldoende te hydrateren.

Taylor of Old Bond Street Moisturising Cream Sandalwood is een klassieker onder mannen en verzacht, hydrateert en voedt de huid. De geur is warm, mannelijk en distinctief en combineert een weelderige basis van patchouli muskus en sandelhout met noten van geranium, lavendel, rozemarijn en vloeibare amber. Masseer dagelijks ongeveer 10 seconden lang goed in.