Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

15 juni 2023

Donkere kringen onder ogen: 7 tips om ze te bestrijden

Ze zijn voor veel mannen een bron van frustratie en kunnen even snel verschijnen als weer verdwijnen: donkere kringen onder de ogen. Ze kunnen je er vermoeid doen uitzien, zelfs als je een volledige nachtrust hebt gehad. Wat kun je doen om voor eens en voor altijd af te rekenen met deze blauwe kringen en wallen? Wij delen onze 7 meest effectieve tips!

1. Drink voldoende

Hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Drink gedurende de dag voldoende water om je lichamelijke vochtbalans op peil te houden. Zo blijft de huid onder je ogen gehydrateerd en soepel, wat verrassend goed kan helpen om donkere kringen te verminderen.

Tip: verzorgingsproducten die hier op inspelen, zijn oogdoekjes voor mannen zoals de Lumin Skin Anti-Fatigue Eye Patch. Deze doekjes geven de gevoelige mannenhuid een diepe hydratatie en verhelderen zo vermoeide ogen met donkere kringen eronder.

2. Slaap voldoende

Een gebrek aan slaap kan donkere kringen verergeren. Zorg ervoor dat je elke nacht genoeg rust krijgt. Dit helpt niet alleen om donkere kringen te verminderen, maar is ook goed voor je algehele gezondheid. Daarnaast heb je voldoende slaap nodig om je drukke en actieve levensstijl als man vol te houden en het maximale uit het leven te halen.

3. Gebruik een oogcrème

Het goed bewaarde geheim van vele mannen is Lumin Skin Dark Circle Defense. Deze voedende oogcrème voor mannen is zoals de naam verklapt speciaal ontwikkeld om donkere kringen te bestrijden en tekenen van vroegtijdige veroudering te verminderen. Dankzij ingrediënten als niacinamide, citroenextract en cafeïne werkt dit product zeer effectief.

4. Bescherm je ogen tegen de zon

Je denkt misschien dat een zongebruind kleurtje donkere kringen camoufleert, maar het tegendeel is waar. Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid onder je ogen namelijk beschadigen en donkere kringen verergeren. Je kunt dit voorkomen door een zonnebril te dragen als je buiten bent en een zonnebrandcrème te gebruiken speciaal voor het gezicht.

Tip: een bij mannen zeer populaire zonnebrandcrème voor het gezicht is Recipe for men SPF 30 Face Cream. Bijzonder aan deze vochtinbrengende crème met SPF 30 is het snel opneembare en ultralichtgewicht karakter. Hierdoor ben je altijd optimaal beschermd tegen de zon, terwijl de matterende formule ook de poriediameter van je huid verkleint.

5. Leef gezond

Met een gezonde levensstijl verklein je de kans op donkere kringen onder je ogen aanzienlijk. Zo kunnen alcohol en cafeïne uitdroging veroorzaken, wat kan leiden tot blauwe wallen en kringen. Probeer je inname van deze stoffen te beperken en focus op het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine K, vitamine C, ijzer en antioxidanten.

6. Probeer koude kompressen

Koude kompressen kunnen helpen om de bloedvaten onder de ogen te vernauwen en zo het verschijnen van donkere kringen te verminderen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een koud washandje, gekoelde lepels of een zak bevroren erwten gebruiken. Ook kun je je oogcrème in de koelkast bewaren om een vergelijkbaar effect te bereiken als je het opsmeert.

7. Verminder je zoutinname

Een dieet dat hoog is in zout kan leiden tot vochtophoping, inclusief rond je ogen. Probeer je zoutinname dan ook te beperken om donkere kringen te voorkomen. Heb je toch te veel zout gegeten? Groenten zoals bleekselderij, venkel, andijvie en komkommer werken vochtafdrijvend. Plakjes komkommer uit de koelkast kun je ook gebruiken als koud kompres.