Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

15 februari 2020

Deodorant voor mannen kopen: waar moet ik op letten?

Als verzorgde en stijlbewuste man kun je niet zonder een goede deodorant. Helaas vind je die niet zo snel in het schap van de dichtstbijzijnde supermarkt. Deodorant van bekende merken bevat vaak giftige of irriterende stoffen en is daarmee voor veel mannen geen gezonde of comfortabele keuze. Hoe kies je dan wél de juiste deodorant? Hieronder noemen we 4 zaken waar je op moet letten:

1). Zit er aluminium in de deodorant?

Spit de ingrediëntenlijst van de gemiddelde deodorant door en je vindt er bijna zonder uitzondering aluminium op terug (bijvoorbeeld in de vorm van chloride of chlorohydrate). Dit onnatuurlijke ingrediënt bevat chemische elementen en kan voor huidirritatie zorgen door zijn uitdrogende effect.

Liever kies je daarom voor een deodorant waarin geen aluminium aanwezig is. Een goed voorbeeld van een deodorant voor mannen zonder aluminium is Suavecito Deodorant Original. Deze formule is veilig voor zelfs de gevoeligste mannenhuid en zorgt dat je de hele dag door heerlijk ruikt.

2). Zitten er parabenen in de deodorant?

Parabenen zijn chemische stoffen met parahydroxybenzoëzuur als basisstructuur. Je vindt ze vaak als conserveer- of bewaarmiddel in producten als shampoo, cosmetica, schoonmaakmiddelen en dus ook deodorant.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO maakt zich zorgen over het gebruik van deze stoffen, die een oestrogeenachtige en dus hormoonverstorende werking kunnen hebben. Dit is iets dat je als man natuurlijk absoluut wil vermijden.

Een goed voorbeeld van een deodorant voor mannen zonder parabenen is de Deodorant Stick Sandalwood van Taylor of Old Bond Street. Hiermee hou jij je hormoonhuishouding optimaal terwijl je geniet van de klassieke aromatische geur met topnoten van opheffende kruiden.

3). Zit er alcohol in de deodorant?

Hoewel je misschien niet vies bent van een drankje in het weekend, is alcohol een ingrediënt dat je liever niet rechtstreeks op je huid smeert. Alcohol kan je huid namelijk irriteren en uitdrogen en al helemaal als je misschien net je oksels hebt geschoren. Hoe dan ook wil jij rode vlekken op je huid voorkomen en daarom kies je het beste voor een deodorant zonder dit irriterende ingrediënt.

Een goed voorbeeld van een deodorant voor mannen zonder alcohol is de Baxter of California Deodorant Stick. Deze natuurlijke mannenformule voorkomt vlekken of verkleuring in je kleding en heeft niets voor niets meerdere internationale Grooming Awards in de wacht gesleept!

4). Is het een roller of een spray?

Dan de laatste vraag die je moet stellen bij een deodorant: is het een roller of een spray? Meestal is een roller beter, want die bevat geen drijfgassen (niet optimaal voor jou en het milieu) en meestal ook geen alcohol. Daarom bevat het assortiment deodorant van Mannenzaak vooral rollers. Hecht je toch aan het gemak van een spray, maar wil je zo min mogelijk concessies doen aan je gezondheid?

Dan kunnen we de Deodorant Spray Eton College van Taylor of Old Bond Street van harte aanbevelen. Een typisch mannelijke geur met noten van citrusvruchten en zachte bloemen op een basis van warme patchouli.

Meer deodorant voor mannen ontdekken? Bekijk hier ons assortiment boordevol deo's met alleen de beste natuurlijke ingrediënten!