Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

23 december 2019

De 6 grootste fabels over scheren

Over scheren bestaan de nodige misverstanden. Online en in magazines lees je als man dan ook veel tegenstrijdige adviezen. Maar wat zijn nu feiten en wat zijn fabels? Hieronder zetten we de grootste scheermythes op een rijtje, zodat jij vanaf nu het gladste scheerresultaat bereikt en geen last meer hebt van huidirritatie na je scheerbeurt. Dit zijn de 6 fabels over scheren:

Je krijgt meer baardgroei als je je vaker scheert

De meeste mannen beginnen zich te scheren in de pubertijd, zodra de eerste baardhaartjes zich aandienen. Vervolgens lijkt de baardgroei een stuk sneller te verlopen. Dat klopt, alleen komt het niet door het scheren. In de pubertijd neemt je baardgroei namelijk flink toe door een veranderende hormoonspiegel. Vaker scheren staat hier los van en helpt dus niet om je baardgroei aan te wakkeren.

Je haren worden donkerder na het scheren

Na het scheren lijkt je haar soms donkerder terug te komen. Dat komt vooral doordat de nieuwe haren nog niet zijn blootgesteld aan chemicaliën en zonlicht. Kijk maar naar het haar op je armen; dat is in de zomer misschien ook lichter dan in de winter. Na verloop van tijd zullen ook de nieuwe haren een lichtere kleur krijgen, tenzij je haarkleur van nature (heel) donker of zwart is.

Als je scheert komen haartjes dikker en stugger terug

Deze fabel valt in dezelfde categorie als de mythe hierboven. Dat haren dikker en stugger lijken na een scheerbeurt, komt vooral omdat het uiteinde van een haar vaak dunner is dan de aanzet. Na het afscheren van deze dunne punt blijft de dikkere en daarom stuggere stoppel over. Zodra de haren verder groeien, zullen ze aan het uiteinde weer dunner worden.

Scheren doe je het beste tegen de haargroeirichting in

Nog altijd doet onder mannen het verhaal de ronde dat scheren tegen de haargroeirichting in beter is. Het mes zou zich dan makkelijker grijpen in de haaks opstaande haartjes. Als je je scheert met een goed scheermes, is het scheerresultaat echter nauwelijks gladder. Wat je vooral doet, is je huid irriteren en zorgen dat je scheermes minder lang meegaat. Geen goed idee dus!

Scheren na het douchen is altijd makkelijker en beter

Scheren na het douchen lijkt slim, omdat de poriën dan openstaan en de baardharen zachter zijn. Het scheren gaat hierdoor makkelijker en je huidirritatie is minder. Toch kun je hetzelfde resultaat bereiken als je je vóór het douchen scheert. Dep je gezicht dan met een lauwwarme doek om je huid voor te bereiden op de scheerbeurt. Wil je tijd besparen? Scheer je dan gewoon tijdens het douchen!

Harder drukken met je scheermes geeft een gladder resultaat

Intuïtief is het verleidelijk om je scheermes harder op je huid te drukken. Je denkt dan misschien dat je meer haren meepakt of de haren korter op de huid afsnijdt. Het tegendeel is echter waar. De meeste scheermessen en -systemen zijn namelijk ontworpen om juist bij een lichte druk op de huid zo glad mogelijk te scheren. Harder drukken werkt dus alleen maar averechts.