Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €45,-
Achteraf betalen

1 mei 2021

Beste mannenkapsels voor 2021

Vaak wordt gezegd dat vroeger alles beter was. Dat geldt misschien niet voor alles, maar zonder twijfel voor herenkapsels. Veel van de beste mannenkapsels van 2021 zijn namelijk geïnspireerd op klassieke haartrends uit de vorige eeuw. Wij maakten een selectie van de 7 meest trendy herenkapsels waarmee jij als stijlvolle man de show steelt:

French Crop

Wie de televisieserie Peaky Blinders wel eens heeft gekeken, weet precies hoe de French Crop eruitziet. De fade aan de zijkanten en de iets langere haarlengte met textuur bovenop maken dit kapsel makkelijk te stylen en geschikt voor vrijwel elke gezichtsvorm. Je kunt een French Crop dragen zonder hem te stylen of een klein beetje product aanbrengen voor een meer messy look.

Tip: Een licht haarproduct zoals Layrite Natural Matte Cream is ideaal om een French Crop in model te brengen en textuur te geven.

Buzz Cut

Over de Buzz Cut kunnen we kort maar krachtig zijn: dit kapsel krijg je als je de tondeuse op een lage stand over je hoofd haalt. Moeten we weer een serie noemen? Denk dan aan Prison Break. Dit kapsel is natuurlijk ideaal als je bijvoorbeeld je eigen haar wilt knippen in coronatijd. Bovendien is de Buzz Cut dusdanig kort, dat je eigenlijk geen stylingproduct nodig hebt.

Tip: Kies je voor een Buzz Cut met iets meer lengte bovenop? Dan kun je voor een verzorgde en glanzende uitstraling een beetje Layrite Super Shine Cream in je haar wrijven.

Undercut

Net als de French Crop is de Undercut een herenkapsel dat furore maakte in het begin van de vorige eeuw. De zijkanten zijn bij dit kapsel kort geschoren, terwijl de lengte aan de bovenkant kan variëren van kort tot vrij lang. Bij een langere haarlengte bovenop draag je een Undercut in tegenstelling tot een French Crop niet naar voren, maar naar de zijkant of naar achteren.

Tip: Gebruik voor een Undercut met wat meer lengte een product met een lichte hold zoals de Uppercut Deluxe Featherweight. Hiermee kun je je kapsel de hele dag restylen.

Quiff

Van oorsprong afkomstig uit de jaren 50, is dit misschien wel het populairste mannenkapsel van 2021. De Quiff is iets minder glad en makkelijker te stylen dan de Pompadour (hier lees je zo meer over), maar minstens net zo tijdloos en stijlvol. Met een Quiff kun je qua model vrij veel kanten op, maar kenmerkend is de lange en vaak achterovergekamde kuif (quiff) aan de voorkant van het hoofd.

Tip: Een styling powder zoals Slick Gorilla Hair Styling Powder geeft veel volume en kracht aan een Quiff met een matte afwerking.

Fringe

De Fringe zien we dit jaar overal op straat voorbijkomen. Ideaal als je een medium haarlengte en weerbarstig haar hebt dat altijd zijn eigen gang gaat. Dit kapsel staat voor een messy en eigentijdse look en kent vele varianten. Belangrijk is dat de Fringe zijn natuurlijke textuur behoudt en daarom moet de kapper het haar bovenop niet teveel uitdunnen.

Tip: Een clay zoals Layrite Cement Hair Clay grijpt en bindt individuele haren voor een Fringe met een messy look, structuur of volume met extreme volheid en definitie.

Crew Cut

De Crew Cut kunnen we het beste omschrijven als een combinatie van een French Crop en Quiff. De fade rond de oren en de kuif geven dit kapsel alle klassieke ingrediënten die in 2021 weer zo in de mode zijn. Afhankelijk van de haarlengte bovenop zijn er vele manieren om een Crew Cut te stylen. Knip dit kapsel bovenop niet te kort, want dan doet het meer denken aan een Buzz Cut.

Tip: Gebruik een paste zoals Pacinos Matte om je look te definiëren, terwijl het volume en volheid aan je Crew Cut geeft.

Pompadour

Dit iconische herenkapsel werd in het verleden gedragen door grootheden zoals Elvis Presley en James Dean. Het is gladder, langer en gedurfder dan een Quiff en vraagt dan ook om een stylingproduct met een hogere hold. Een Pompadour ziet er geweldig uit bij elk gezichtstype, maar voor een optimale styling moet je ’s ochtends wel even voor de spiegel staan.

Tip: Geef je Pompadour een sterke hold en die kenmerkende glans met de Suavecito Firme Hold Pomade. Kamt makkelijk en blijft lang zitten!