Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

16 maart 2023

Baardzeep: wat zijn de voordelen?

Een baard kan een echte blikvanger zijn, maar vraagt ook om de nodige verzorging. Dat begint met een goede reiniging om vuiligheid te verwijderen en je baard en de onderliggende huid te voeden en verzorgen. Baardzeep is hiervoor een ideaal product. Maar wat is eigenlijk de beste baardzeep en wat is het verschil met bijvoorbeeld baardshampoo?

Wat is baardzeep?

Baardzeep is een zeep die specifiek is ontwikkeld voor het reinigen van je baard en de huid eronder. De formule is niet te vergelijken met die van reguliere zeep, omdat je gezichtshuid en baard anders zijn dan de rest van je lichaam. Hierdoor bevat baardzeep natuurlijke en milde ingrediënten, die geen roodheid of irritatie veroorzaken rond je kin, mond en wangen.

Veelgebruikte ingrediënten in baardzeep zijn plantaardige oliën zoals kokosolie, avocado olie, olijfolie, jojoba olie en shea boter. Deze natuurlijke oliën hydrateren je huid en baard en voeden deze zonder een vettig gevoel of verstopping van poriën te veroorzaken. Ook bevat baardzeep vaak etherische oliën met een ontstekingsremmend en antiseptisch karakter.

Wat is het verschil met baardshampoo?

Baardshampoo en baardzeep zijn vergelijkbare verzorgingsproducten, die beide ontwikkeld zijn om de baard en gevoelige huid in het gezicht te reinigen maar niet te irriteren. Het is dan ook niet verrassend dat de gebruikte ingrediënten vaak hetzelfde zijn. Het enige verschil is de vorm; baardshampoo is vloeibaar en baardzeep komt soms (niet altijd) in een vaste vorm.

Wat zijn de voordelen van baardzeep?

Het gebruik van baardzeep biedt verschillende voordelen. Niet alleen in vergelijking met reguliere zeep of shampoo, maar ook ten opzichte van baardshampoo:

  • Reiniging. Baardzeep is speciaal ontworpen om vuil en overtollig talg te verwijderen, terwijl het wel de natuurlijke oliën in je baard en huid behoudt. Dit zorgt voor een schone en frisse baard zonder deze of de onderliggende huid uit te drogen.
  • Hydratatie. Baardharen drogen sneller uit dan de haren op je hoofd. Baardzeep bevat ingrediënten die je baard optimaal hydrateren en voeden, waardoor het vochtgehalte op peil blijft en je baard er gezond en glanzend uitziet.
  • Vermindering van jeuk en irritatie. Baardzeep bevat vaak ingrediënten met ontstekingsremmende eigenschappen, zoals tea tree olie, die kunnen helpen bij het verminderen van jeuk en irritatie van de huid onder de baard.
  • Vermindering van roos. Net als in je hoofdhaar kun je last hebben van roos en schilfers in je baard. Baardzeep helpt door de speciale samenstelling bij het verminderen van de opbouw van roos en voorkomt een droge en schilferige huid.
  • Zachte baard. Baardzeep bevat ingrediënten zoals shea boter en jojoba olie die je baard zachter maken. Dit voelt niet alleen fijner aan (voor jou en je partner), maar maakt je baard ook beter doorkambaar voor een makkelijkere verzorging.
  • Makkelijk in gebruik. Baardzeep is zowel in vloeibare als vaste vorm makkelijk mee te nemen en te gebruiken. Of je kiest voor een harde of zachte zeep is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Wat is de beste baardzeep?

Baardzeep is er in vele soorten en maten. Vanuit kwalitatief oogpunt is het aan te raden om in elk geval te kiezen voor een baardzeep van een betrouwbaar merk dat alleen werkt met milde en natuurlijke ingrediënten. De goedkope baardzeep die je vindt bij de drogist en supermarkt voldoet hier meestal niet aan.

Hieronder onze top 3 van baardzeep die momenteel het populairst is bij onze klanten:

1). Mr Bear Family Baardzeep Woodland. Zachte baardzeep met anti-inflammatoire eigenschappen en een kalmerende werking op de geïrriteerde mannenhuid.

2). Dr K Soap Company Baardzeep Fresh Lime XL. Milde en voedende baardzeep met vitamine B5 en glycerine voor een baard die gezond glanst en heerlijk fris ruikt.

3). OAK Beard Care Baardzeep. Allround baardzeep met mannelijke geur en hoogwaardige bestanddelen zoals kokosolie, suiker tensiden en organische moutextracten.