Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen
0
0
Voor 23:00 besteld, morgen in huis
Gratis bezorging vanaf €35
Achteraf betalen

6 januari 2020

5 goede voornemens voor mannenverzorging

Heb jij dit jaar weer een lijstje met goede voornemens? Een goede persoonlijke verzorging mag daar in 2020 echt niet op ontbreken. Meer dan ooit hoort mannenverzorging namelijk bij een gezonde levensstijl en een verzorgde look. Dit zijn dit jaar de 5 belangrijkste zaken waar je als man aandacht aan moet besteden om jouw verzorgingsroutine naar een hoger niveau te tillen:

Verzorg je huid beter

Huidverzorging is bij de meeste mannen een ondergeschoven kindje. In 2020 is dat anders en staan een goede gezichtsreiniger en gezichtscrème bij elke man in het badkamerkastje. Het reinigen en hydrateren van je huid is belangrijk om de gezonde glans te versterken en uitdroging in de wintermaanden te voorkomen.

Gebruik daarvoor echte mannenproducten, die zijn afgestemd op de grote verschillen in de mannen- en vrouwenhuid. De mannenhuid bevat bijvoorbeeld veel collageen en elastine en is maar liefst 20% dikker dan die van een vrouw. Het beste werkt daarom een lichte formule die de huid hydrateert en beschermt, zoals de kwaliteitsproducten van Baxter of California.

Groei die baard

De baard is in 2020 zeker geen gepasseerde trend, maar meer nog dan in voorgaande jaren een trendy look die het Nederlandse straatbeeld zal bepalen. Niet alleen maakt een baard je mannelijker en charismatischer, maar ook zitten er praktische voordelen aan verbonden.

Hak daarom de knoop door en groei ook jouw baard voor een nieuwe uitstraling dit jaar. Vergeet natuurlijk niet om je baard goed te verzorgen en producten als baardolie te gebruiken. De Wood And Spice baardolie van Proraso biedt de ultieme ingrediënten voor een zachte en verzorgde baard.

Gebruik minder shampoo

Je ziet het niet vaak; een specialist in mannenverzorgingsproducten die je aanraadt om minder in plaats van meer shampoo te gebruiken. Toch doen wij het, want dagelijks wassen met shampoo kan je haar uitdrogen en het dof en futloos maken.

Voor gezond haar hou je het daarom bij maximaal drie wasbeurten met shampoo per week. Gebruik liefst een milde shampoo met natuurlijke ingrediënten zoals deze Natural Shampoo van Hanz de Fuko. Werkt helemaal goed in combinatie met de Natural Conditioner van hetzelfde merk!

Scheer je gladder

Een glad scheerresultaat vraagt om het gebruik van een scherp scheermes. Een safety razor of een klassiek open scheermes geeft een veel beter resultaat dan een mesje uit de supermarkt (hint: ook als het van een bekend merk is). Een goed voornemen voor 2020 is daarom om je te leren scheren met een klassiek mes. Hierover schrijven we ons volgende blogartikel, dus hou de blog in de gaten.

Kies het juiste haarproduct

Ook op het gebied van haarstyling zijn er betere producten te vinden dan in de supermarkt. Een high hold clay als Hanz de Fuko Claymation is ideaal voor hoge pompadours en creatieve kapsels, een pomade als Suavecito Pomade Original is makkelijk uitwasbaar en een veelzijdige paste zoals Pacinos Matte maakt de meest uiteenlopende klassieke en moderne looks mogelijk.

Ons advies voor een betere look in 2020 is dan ook: besteed meer aandacht aan de kwaliteit van je haarverzorgingsroutine en -producten. Al begin je maar met één van de goede voornemens op deze lijst; je zult het verschil elke dag merken en lekkerder in je vel zitten. Wil je meer van dit soort tips en aantrekkelijke kortingen ontvangen? Schrijf je dan onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief.